Aanmaningen

Betaal op tijd. Zo vermijdt u onnodige administratieve kosten.

Kies voor domiciliëring

Betaling gemist of vergeten?

Dat kan gebeuren. In dat geval ontvangt u van Eni een herinneringsbrief. U betaalt dan best zo snel mogelijk het volledige achterstallige bedrag. Want anders riskeert u een ingebrekestelling.

Te laat betalen kost geld

Aan een herinneringsbrief en een ingebrekestelling zijn administratieve kosten verbonden. U vermijdt deze kosten door te betalen vóór de vervaldatum. De vervaldatum staat duidelijk op de factuur (en ook op de herinneringsbrief) vermeld.

  • Herinnering (1): € 8
  • Ingebrekestelling: € 15

(1) In de regio Brussel bedraagt de administratieve kost voor een herinnering € 7,50.


Kijk uw facturen na in My Eni

Hebt u nog een factuur open staan? Check het meteen in My Eni. U ziet in één oogopslag uw openstaande saldo en vindt er een archief met al uw betaalde en onbetaalde facturen.

Uw facturen nakijken


Een tijdelijk betalingsprobleem?

Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantendienst. We bespreken samen de mogelijkheden.

Bel 078 15 21 21 (zonaal tarief)
(van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur)

Nooit meer te laat betalen? Kies voor domiciliëring.

Dan bent u zeker dat al uw facturen op tijd betaald worden. Extra voordeel: u bespaart tijd want al uw betalingen verlopen automatisch.

Ontdek het gemak van domiciliëring

Vermijd onaangename verrassingen dankzij My Bill Coach

U wilt uw energieverbruik op de voet volgen? Dat kan met My Bill Coach. My Bill Coach helpt u uw voorschotbedrag aan te passen op basis van uw reëel verbruik. Zo vermijdt u een veel te hoge jaarafrekening mocht uw energieverbruik plots stijgen.

Ontdek My Bill Coach

Veelgestelde vragen over aanmaningen

Ja. Wie een betaling mist, krijgt een herinnering en die moet ook betaald worden. Breng dus zo snel mogelijk alle achterstallige bedragen in orde, inclusief die van de herinnering.

In My Eni kunt u uw openstaand saldo raadplegen in de rubriek ‘Facturen’. Dit saldo bevat ook de gemaakte betaalafspraken en aanmaningskosten. Als u via domiciliëring betaalt, zal dit saldo op de vervaldatum van uw factuur aan uw bank worden aangeboden. Betaalt u via overschrijving, dan kunt u dit saldo in één keer vereffenen via de betaalknop.