Home > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragenProducten

Wat bedoelt Eni met een vaste/variabele prijs?
Een energieprijs bestaat uit verschillende onderdelen zoals de kost voor de energie (= energiekost), de distributie- en transportkosten, de wettelijke taksen, heffingen en toeslagen. Deze kunnen op regelmatige basis wijzigen en die schommelingen worden ook doorgerekend aan de klant. Hoe de prijs zal evolueren is vooraf niet duidelijk. Het is een beetje zoals een hypotheeklening met variabele rente: U start met een aantrekkelijk tarief, maar dat kan later veranderen.
Bij Eni kunt u alleen nog kiezen voor een vaste energiekost gedurende de volledige looptijd van uw contract. Prijsschommelingen in de energiekost worden u dan niet doorgerekend.
Wanneer is een tweevoudige meter nuttig?
Een tweevoudige meter is nuttig als u gebruik wilt maken van het dagtarief én het voordelige nachttarief.
Wat zijn de Eni -prijzen voor aardgas en hoe verhouden die zich in de markt?
U berekent onze prijzen best via de eenvoudige berekeningsmodule.
Er ligt nog geen aardgasleiding in onze straat. Wat moet ik doen als ik toch aardgas wil? Kan Eni daar iets aan veranderen?
U kunt aan uw distributienetbeheerder vragen wanneer er aardgas in uw straat zal komen. Eni kan hier helaas niets aan veranderen. Dit hoort tot de verantwoordelijkheid van uw distributienetbeheerder. Zodra er een aardgasleiding in uw straat ligt, kunt u wél bij ons terecht.
Heeft overstappen naar een product met groene energie gevolgen voor mijn aansluitingen en installaties?
Overstappen naar groene energie kost u geen moeite. Uw aansluitingen en installaties blijven onveranderd en u krijgt elektriciteit zoals u gewoon bent. Als eindafnemer merkt u in de praktijk geen verschil tussen duurzame en conventionele stroom. De stroom is identiek. Alleen de manier waarop de elektriciteit wordt opgewekt, is verschillend.
Hoe is mijn groene stroom gegarandeerd?
Alle groene energie van Eni is gegarandeerd door groencertificaten. Zo bent u er zeker van dat deze energie 100% duurzaam geproduceerd is.Contract

Ben ik vrij om naar Eni te switchen?
Ja. Eni houdt rekening met de wettelijke opzegtermijn van 1 maand. Zo vermijden we dat u als residentiële klant een verbrekingsvergoeding moet betalen.
Waarom zou ik voor Eni kiezen?
Kiest u voor Eni , dan kiest u voor betrouwbaarheid, een zeer kwalitatieve service, transparante facturen én scherpe prijzen.
Als ik verander van leverancier, moet ik dan iets doen of iets extra betalen voor de meteropname?
De overstap naar een nieuwe leverancier heeft helemaal geen gevolgen voor uw aansluitingen of kabels of welke technische installatie dan ook. Het enige wat u moet doen om naar een andere leverancier over te stappen is een nieuw leveringscontract afsluiten. Als u een nieuwe leverancier kiest, stuurt het meteropnamebedrijf u een brief met de vraag uw meterstanden zelf door te geven via brief, telefoon of internet. Daarvoor hoeft u niets extra te betalen.
Ik ben bang om zonder stroom te vallen. Is het risico niet groter als ik overstap?
Overstappen naar een andere leverancier verandert niets aan uw bestaande installatie(s). Uw distributienetbeheerder zorgt er immers voor dat u stroom blijft krijgen. Als u verandert van leverancier zijn wij als energieleverancier verplicht uw distributienetbeheerder hiervan op de hoogte te brengen. Pas als wij een goedkeuring krijgen van deze instantie mogen wij u onze duurzame energie leveren. U kunt dus met een gerust hart overstappen.
Welke zijn de huidige algemene voorwaarden bij het leveringscontract van Eni ?
De huidige algemene voorwaarden vindt u hier. Eni heeft het akkoord over de consument in de vrijgemaakte elektriciteits- en gasmarkt getekend. Dit akkoord werd opgemaakt om een aantal praktijken van de actoren van de energiemarkt te doen overeenstemmen, o.a. voor wat betreft de verkoopstechnieken, de prijsinformatie, de leverancierswissel, de verhuizen, de algemene voorwaarden, de facturering en de klachtbehandeling. De meest recente versie van dit akkoord kunt u op de site van de FOD Economie raadplegen.Verhuizen

Ik verhuis naar een nieuwbouwwoning waar nog geen energiemeters geplaatst zijn. Wat moet ik doen om er energie van Eni te krijgen?
Dit is heel eenvoudig :
  • U neemt contact op met uw distributienetbeheerder voor het installeren van de meters.
  • Na plaatsing en keuring van de energiemeters zal uw distributienetbeheerder u de ean-code(s) bezorgen.
  • U tekent een contract bij Eni met vermelding van de ean-code(s).
  • U maakt een afpraak met uw distributienetbeheerder voor het openen van de energiemeter(s).
Ik verhuis naar een woning waar de meters verzegeld zijn. Wat moet ik doen om de meters te activeren?
  1. U tekent een contract bij Eni met vermelding van de ean-code(s).
  2. Bezorg ons de ean-code ? en of meternummer ?
  3. Maak een afspraak met uw distributienetbeheerder om de meter(s) te activeren.
Ik ben verhuisd en wil klant worden bij Eni. Wat moet ik doen?
Dit is heel eenvoudig. Klik hier en wordt klant in 1-2-3.
Ik verhuis naar een nieuwbouwwoning en heb een werfaansluiting nodig. Wat moet ik doen?
U neemt contact op met uw distributienetbeheerder.
Zodra de distributienetbeheerder u de ean-code heeft bezorgd, kan u een contract bij Eni tekenen.
Er staat een budgetmeter in mijn nieuwe woning. Wat moet ik doen om deze te desactiveren?
Neem hiervoor contact op met ons op het nummer 0800 21 031. Eén van onze specialisten helpt u graag verder.
Ik verhuis naar een huurwoning. Kan ik elektriciteit van Eni krijgen in mijn nieuwe woning?
Alvorens u een contract bij eni ondertekent, dient u te controleren of de energie is inbegrepen in de huurprijs Maak hieromtrent duidelijke afspraken met uw huisbaas.
Ik verhuis naar Brussel. Kan ik een Eni-contract tekenen?
Op dit moment is er geen commercieel aanbod in Brussel voor particulieren.

Opgelet

Voor de best mogelijke gebruikerservaring raden we u aan deze website te bekijken in de meest recente versie van uw webbrowser.

Sluiten>